Bilişim ve Teknoloji HukukuCeza Hukuku

Telegram Fotoğraf ve Video Şantajı Hukuki Destek

Telegram Uygunsuz Görüntü Şantajı

Şantaj, bir kimseden maddi menfaat elde etmek, haksız menfaat elde etmek için küçük düşürücü, itibarını zedeleyici bilgileri ifşa ederek ve yayarak bir kişiyi yıldırma; bir kişiye, içinde bulunduğu durumu kullanarak istemediği bir şeyi yaptırmak için baskı yapma eylemi olarak tanımlanır.

İletişim teknolojisinin gelişmesini takiben internetin yaygınlaşmasıyla birlikte internet üzerinden birçok suçun işlendiği görülmektedir. İletişimi kolaylaştıran tüm bu platformlarda, suç işlemenin de aynı oranda kolaylaştığını söyleyebiliriz. Çoğu şantaj suçları internette sosyal ağlar aracılığıyla Facebook, Twitter, Instagram gibi sitelerde ve WhatsApp, Telegram gibi iletişim platformlarında işlenmektedir.

Genellikle şantaj, iletişimle yakınlık kuran kişilerin mağdurun kişisel bilgilerini izinsiz olarak alması yada sosyal medya hesabını tarama yoluyla elde etmesi ile başlamakta, mağdurdan maddi yarar edinmek için bu bilgi ve görüntüleri internette şahsın bağlantılı olduğu kişilere yayacağı tehdidi ile ortaya çıkmaktadır.

Bazı durumlarda, bir kişi tarafından sanal sohbette paylaşılan resimler ve videolar daha sonra şantaj için kullanılabilir. Şantaj, Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal paylaşım sitelerinde, WhatsApp ve Skype gibi uygulamalar üzerinden arayarak veya mesaj atarak ve diğer her türlü iletişim aracı kullanılarak yapılabilmektedir.

Telegram uygulaması üzerindeki en yaygın sorunlardan biri şantajdır. Başka bir deyişle, görüşmelerde elde edilen özel görüntülerinizin bir başkası tarafından sizi tehdit etmek için kullanılmasıdır. Popüler iletişim kanallarında gerçekleştirilen şantaj suçları genellikle bu konuda tecrübeli suç çeteleri tarafından işlenmektedir.

Telegram Mahrem Görüntü Şantaj Mağduru Desteği

En hızlı şekilde tüm delilleri (ekran görüntüsü, para gönderildiyse dekont vb) toplayarak uzman bir şantaj avukatına başvurmak gereklidir. İnternet ve sosyal medya üzerinden işlenen şantaj suçları spesifik ve çözümünde tecrübe ile uzmanlık gerektiren suçlardır. Yasal ve teknik yol haritası konusunda çok yönlü davranılmalı, güven ilişkisi tam olarak kurulmalı ve tam gizlilik sağlanmalıdır.

Telegram Mahrem Görüntü Şantajı Tavsiyeler

Şantaj yapan kişiye para göndermek asla çözüm değildir. Zira o kişiler de örgüt şeklinde çalışmakta, kişisel ve mahrem veriler ile insanlardan para istemekte, para yollamanız halinde de görüntüleri silmek yerine internet ortamlarında paylaşmaktadırlar. Kopyasının sizde olmadığı görüntü ve verinin yayılmayacağından asla emin olamazsınız.

Karşılaşılan olaylarda para isteklerinin ardı arkasının kesilmediğini, yüzde yüze yakın oranda devamının geldiğini görmekteyiz. Özel görüntülerin paylaşılmasını engellemek ilk ve öncelikli amacınız olduğu için en hızlı şekilde şantaj konusunda tecrübeli bir avukata danışmanız en isabetli çözüm olacaktır.

Şantaj suçunu işleyen kişinin, suça konu olan görsel, video ve benzeri materyali internet üzerinden yayınlaması durumunda, bu içeriğin kaldırılması için acilen yasal başvuru yapılmalıdır. Kaldırılması istenilen içerik, aynı zamanda ceza davasına da konu teşkil edeceğinden bilişim suç ve cezalarında tecrübesi bulunan bir avukattan yasal danışmanlık talep edilmelidir.

İnternet yoluyla şantaj suçunda avukat, şantaj danışmanlığı, kişisel ve mahrem içeriklerin takibi, yayılmasının önlenmesi, varsa kaldırılması, dava ve yasal süreç takibi işlerinde çok yönlü çalışır ve çalışmalıdır.

Hukuki danışmanlığınızı üstlenen avukat, müvekkil gizliliğini öncelik alarak müvekkilin her bilgisini sır saklama yükümlülüğü ve etik kurallar çerçevesinde gizli tutacak, yargı makamları dışında üçüncü kişilerle paylaşmayacak ve paylaşılmasına engel olacaktır.

AVUKAT DESTEĞİ

Randevu almak için çalışma saatleri içerisinde aşağıdaki telefon aracılığı ile ulaşabilir veya aşağıdaki adrese mail atabilirsiniz.

Hafta içi: 09:00 – 21:00
Cumartesi: 10:00 – 18:00

Gizlilik

Avukatlık mesleğinin en önemli etik ilkelerinden biri gizlilik olup, hukuk büromuz; 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ile belirlenen gizlilik ve sır saklama ilkesini büyük bir özen ve hassasiyet göstererek uygulamaktadır. Bununla beraber ofisimiz, müvekkillere ait bilgi, belge ve verileri sır tutma yükümlülüğü ve veri sorumluluğu kapsamında gizli tutmakta, üçüncü kişilerle ve kurumlarla hiçbir durumda ve hiçbir şekilde paylaşmamaktadır. Bu bağlamda ofisimiz, dava dosyaları ile ilgili sır saklama yükümlülüğüne uyulacağını yazılı olarak da ilke edinmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu